Kouluttajat


Jaana Korkiamäki-Villanen,  Arkitottis

Jaana Korkiamäki-Villanen

Heips

Olen Jaana Korkiamäki-Villanen. Olen käynyt Winnovan hajukoiraohjaajan koulutuksen ja terapiakoirakoulutuksen Jyväskylän ammattikorkeakoulussa: "Koirat kasvatus- ja kuntoutustyössä sosiaali-ja terveyden huoltohenkilöstölle".

Kouluttanut hajutyökoiran ja terapiakoiran. Koirani Hilla 9v on tryffeli-sekä metsäterapiakoira. Työssäni mukana koira-avusteisessa ammatillisessa lastensuojelutyössä. Sekä Green Care-LuontoHoiva retkissä Tyrni 2v opettelee vasta tryffelinetsintää. Molempien labradorieni kanssa harrastan metsästysjäljestystä. Hillan 9v kanssa olen myös aiemmin harrastanut pelastusetsintää hakua ja jälkeä.

Toimin arkitottisryhmän vetäjänä keväällä 2021v Koulutusmetodini on operantti ehdollistaminen ja positiivinen vahvistaminen. Koiran ohjaamisessa tärkeintä on luoda Henkinen side ja Yhteys ohjaajan ja koiran välillä.


Marika Kuusisto,  BH- PK-tottis

Marika

Hei, olen Marika Kuusisto ja dobermannit ovat kuuluneet elämääni jo vuodesta -93 ja niitä löytyykin tällä hetkellä kaksi kappaletta joista nuorempi Cape Secure Empire nyt koulutuksessa tähtäimenä IPO.
Kotona myös MH BH Walldobes Primo Pharony joka nyt viettää makoisaa kotikoiran elämää.


Riina Pullinen,  Pennut ja Rally-tokon alkeet

Riina Pullinen

Hei, olen Riina Pullinen, aktiivinen koiraharrastaja ja asun Ulvilassa. Minulla on kaksi briardia Ohmi ja veteraani-ikäinen Zelda, sekä vanhempieni luokse eläköitynyt schapendoes Tesla. Koirat ja niiden kanssa harrastaminen ovat kuuluneet elämään pienestä pitäen. Tällä hetkellä PK-haku sekä pelastuskoiratoiminta ovat ykköslajeina Ohmin kanssa. Enemmän ja vähemmän aktiivisesti harrastan agilityä, tokoa, rallytokoa, näyttelyitä, paimennusta sekä uusimpana noseworkkia. Minulla on pätevyys toimia tokossa liikkeenohjaajana ja olen kouluttanut vuodesta 2000 lähtien agilityä ja tokoa välillä taukoa pitäen. Nyt olen luvannut PPKK:n riveissä aktivoitua tarpeen mukaan ainakin pentu-, toko- ja rallytokokurssien parissa. Ja eiköhän viime syksyn hakukoirien mökkikylätreenille ole tulossa uusinta.


Suvi Tenho,  Toko alkeiskurssi

Suvi Tenho

Olen Suvi Tenho, alunperin kullaalainen paluumuuttaja, PPKK:n riveissä olen treenannut nyt vuoden verran. Koiraharrastukseni alkoi 2000-luvulla lapinporokoirien parissa, lajeina toko ja agility. Sittemmin tie on vienyt mukaan pelastuskoiratoimintaan ja PK-lajien pariin, ja rotukirjokin on kasvanut. Tällä hetkellä treenaan rally-tokoa osa-aikaeläkeläisen, 11v. lapinporokoiran kanssa, suojelua, hakua ja jälkeä 3v. saksanpaimenkoiran kanssa ja agilityä, jälkeä, vetohommia ja tokoa 1,5v. belgianpaimenkoira malinoisin kanssa.
Vedän PPKK:n kevätkaudella tokon alkeiskurssia, jossa käydään läpi lähinnä tokon alokasluokan liikkeitä ja niiden opetustapoja. Lisäksi kurssilla perehdytään koiran motivointiin ja erilaisiin palkkaustapoihin. Nähdään kentällä!Solja Jussila,   Lapsi ja koira

Solja

Hei!

Olen Solja Jussila. Työskentelen lasten parissa. Harrastan omien koirieni kanssa agilityä ja rally-tokoa. Ohjaan PPKK:lle lapsi-koirakursseja. Olen ohjannut vastaavia myös aikaisemmin.


Laura Katajamäki,  Henkilöhaku

Laura Katajamäki

Olen Laura Katajamäki. Minulle tuli ensimmäinen sileäkarvainen collieni 2004. Siitä lähtien rotu on kulkenut mukana eri elämänvaiheissa. Olen harrastanut enemmän ja vähemmän säännöllisesti kaikenlaisia lajeja agilitystä koiratanssin alkeisiin ja tokoon. Erityisesti mieltäni lähellä ovat kuitenkin palveluskoiralajit, varsinkin haku ja peltojälki. Hakukokeissa tulikin käytyä jo edesmenneen kisakoirani Riffin kanssa (HK3 BH AD Allegory Gawain). Nyt kotona ovat sileäkarvaiset colliet Lotto ja Tyyppi, joiden kanssa toivon tulevaisuudessa pääseväni palveluskoirakokeisiin. Porin Palveluskoirakerhon riveissäkin olen tokoillut ja hakuillut aiemminkin. Vedän ppkk:lle tänä keväänä hakukurssin. Tervetuloa! 😊


Essi Palmunen,  BH- PK-tottis

Essi Palmunen

Hei, olen Essi Palmunen. Koiraharrastus vei mennessään v. 2016. Oma lajini löytyi suojelusta, jota harrastan 3v dobermanni narttuni kanssa. Bh kokeen olemme suorittaneet ja nyt matkalla kohti IGP tuloksia. Koiraharrastus on itselle elämäntapa ja intohimo. Ohjaana toimin Pk tottis/bh ryhmässä yhdessä Marika Kuusiston kanssa. Meillä kurssin pääajatuksena on keskittyä ohjaajan ja koiran väliseen suhteeseen ja sitä kautta kouluttaa aktiivisia palveluskoiria. Tervetuloa! 😊


Pia Marila, Rally-tokon alkeet

Pia Marila

Moikka, olen Pia Marila.
Kotona koiria kaksi 11v labradorinnoutaja ja 2v englanninspringerspanieli. Aikoinaan labradorin kanssa tutustuin noutajamaailmaan ja nyt vilkkaan springerin kanssa harrastellaan aktiivisesti rallya ja nosea. Meidät löytää myös tokoilun ja mejän parista.
Koiraharrastustuksessa on itselleni tärkeintä mukava yhdessä tekeminen koiran ja myös muiden harrastajien kanssa.
Olen mukana rally-tokon aloittelevien kurssilla yhdessä Jaanan kanssa.
Tule aloittamaan kiva harrastus rally-tokon parissa😊


Marita Yli-Huhtala, Toko avo-evl

Marita Yli-Huhtala

Moikka, olen Marita Yli-Huhtala ja ohjaan tulevalla kaudella avo-evl tasoisille tokoa.
Itseltäni löytyy 4 labradorinnoutajaa, joiden kaikkien kanssa on harrastettua tokoa. Tällä hetkellä aktiivisena harrastuskaverina on reilu 5-vuotias Lila, joka kisaa erikoisvoittajaluokassa sekä reilu 1-vuotias Bertta, jonka kanssa rakennellaan liikkeitä valmiiksi.
Itse olen suorittanut eläintenkouluttajan ammattitutkinnon ja toimin tokon liikkeenohjaajana.
Tokossa (toki kaikissa muissakin lajeissa) minulle on tärkeintä, että koira ja ohjaaja nauttivat molemmat treenaamisesta, eli hyvän fiiliksen päälle rakennetaan hyvää tekniikkaa.
Itse haen oppia ja uusia treeni-ideoita paljon muualta, itseäni huomattavasti kokeneemmilta tokoharrastajilta ja näin minulla on myös ehkä jotain uutta annettavaa kurssilaisille.


Meri Koskinen, Pentukurssi

Meri Koskinen

Moikka!
Olen Meri Koskinen. Minulla on 2,5-vuotias pk collie uros Nami. Namin kanssa harrastamme tavoitteellisesti pelastuskoiratoimintaa ja paimennusta. Lisäksi harrastamme pk-jälkeä ja satunnaisesti hakuakin. Toimin pentukurssin ohjaajana yhdessä Riinan kanssa.


Tanja Ruis, Rally-toko kursseja

Tanja Ruis

Hei!

Olen Tanja Ruis. Olen arkitottelevaisuuden- sekä rally-tokon koulutusohjaaja sekä rally-tokon vastaava koetoimitsija. Miehen ja koirien kera harrastamme tokoa, rally-tokoa, mejää sekä nou/nomea. Joskus poikkeillaan myös näyttelyissä.

Toko ja mejä ovat kuuluneet harrastuskirjoomme miehen kanssa jo parisenkymmentä vuotta. Omien koirien  kautta ovat niin vanhat kuin uudetkin tokosäännöt/luokat tulleet tutuiksi. Rallyssä samoin löytyy kotoa eri luokissa kisaavia koiria. Mejän osalta on tavoite aloittaa nuoren koiran mejäura tänä vuonna. Kaksi muuta nykyisistä koiristamme ovat jo lajissa valioituneet.

Ohjaan PPKK:lle toko- ja rally-tokokursseja sekä olen mejäkurssilla apuna. Tervetuloa kursseille mukaan! 😊


Ismo Ruis, Rally-toko kursseja

Ismo Ruis

Hei!

Olen Ismo Ruis. Olen tokon- sekä rally-tokon koulutusohjaaja sekä rally-tokon vastaava koetoimitsija. Harrastan omien koirieni kanssa tokoa, rally-tokoa, mejää sekä nou/nomea. Näyttelyissäkin tulee joskus poikkeiltua.

Koulutan PPKK:lla tokoa, rally-tokoa sekä mejää. Mejän osalta kotoa löytyy tällä hetkellä kaksi jälkivaliota ja yksi uraansa aloitteleva (kaksi valiota jäljestää jo koirien taivaassa). Tokossa perheemme koiria on EVL- sekä voittajaluokissa ja yksi aloittelee vasta tokouraansa. Myös edesmenneiden koirien kanssa on tokossa kisattu (vanhoilla säännöillä). Rally-tokossa on myös kisailtu koirinemme muutaman koularin verran ja tavoite olisi jatkaa siitä mihin on jääty 😊  Nähdään kursseilla!


Maarit Elonen, Näyttelykurssipäivä

Maarit Elonen

Olen Maarit Elonen, 42-vuotias koiraharrastaja.
Oma näyttelyura on vuosimäärältään lyhyt mutta sitäkin antoisampi. Näyttelykoirana minulla on reilu 4-vuotias englanninspringerspanieli Elmo, joka on usean maan muotovalio ja saavuttanut Kansainvälisen - ja kansallisen muotovaliotittelin , on pohjoismaiden muotovalio ja yhtä maata vaille Baltian muotovalio. Näyttelykokemusta siis koti- ja ulkomailta.
Elmon kanssa harrastetaan muitakin lajeja: rallytoko, toko, mejä, vepe ja nose.
Kotona kasvamassa toinenkin englanninspringerspanieli jonka kanssa syksyllä lähdetään näyttelykehiin :)
Pidän yhden näyttelykurssipäivän jossa käydään läpi näyttelyn kulku ja käytännön harjoituksia,  pienet ( säkä alle 40cm) ja isot   (säkä yli 40cm)  koirat erikseen.