Koulutusryhmät 2017

Koulutuskausi Tupalassa alkoi ilmoittautumisilla 24.4.-17 alla lueteltuihin koulutusryhmiin. Vapaaksi jääneitä paikkoja voi kysyä koulutusvastaavalta. Koulutukset kentällä alkavat maanantaina 8.5.-17 klo 18:00-19:00  paitsi RALLY-ryhmillä 19:30-20:30. Jos et vielä ole liittynyt jäseneksi, pyydä jäsenlomake ja jätä se jäsensihteerille jäsenmaksun postittamista varten. Kurssimaksu kevätkaudelle (touko-kesäkuu) on 20e. Se maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä käteisellä.

 1. Pennut, ohjaaja Fanni Laine
 2. Arkitottis, ohjaaja Mika Sarekivi
 3. BH-tottis, ohjaaja Marika Kuusisto
 4. PK-tottis, ohjaaja Miia Saarinen
 5. Toko 1, Kisaamaan tähtäävien ryhmä (ALO)
  ma klo 18-19, ohjaaja Tanja (Ismo) Ruis,
  Vaatimuksena suoritettu arkitottelevaisuuden peruskurssi tai vastaavat taidot (osaa kulkea taluttimessa, tulee luokse kutsuttaessa, tuntee käskyt: paikka, istu maahan jne.)
 6. Toko 2, Kisavalmiudet omaavien ryhmä (ALO)
  ma klo 18-19, ohjaaja Ismo (Tanja) Ruis
 7. Vaatimuksena: koira osaa ALO:n liikkeet, on lähes kisavalmis tai jo startannut ALO-luokassa. Hiotaan liikkeitä ja liikkeiden osasuorituksia paremmiksi koirakkokohtaisten suunnitelmien myötä.Tehdään erilaisia tekniikkaharjoituksia, häiriöt osana treenitilannetta, kuunteluharjoitteet, tutustutaan myös muiden luokkien liikkeisiin, kisanomaisia treeniharjoitteita.
 8. Toko 3. AVO-EVL-luokissa kisaaville ohj. Liisa Elo
 9. RALLY 1 Rally-tokon alkeis-/kertauskurssi.
  ma klo 19.30-20.30 Tanja ja (Ismo) Ruis
  Suunnattu niille, joilta puuttuu perustiedot rally-tokoon tai, joilla on pitkä treenitauko takana/edellisestä kurssista kulunut pitkä aika tai kisaamisesta kiinnostuneille tai muuten vaan rallystä kiinnostuneille hyvin sopiva kurssi
  Harjoitellaan perusasioita: motivointi, keskittymisharjoitukset, kontakti- sekä seuruuharjoitteet (radalla), tekniikkaharjoitukset liikkeiden tueksi, käydään läpi rally-tokon perusasiat sekä ALO:n kylttitehtävät, tehdään ratapätkiä alokasluokan kylttitehtävien pohjalta.
 10. RALLY 2 Kisavalmiiden/jo kisaavien ryhmä
  ma klo 19.30-20.30, ohj. Tanja ja (Ismo) Ruis
  Suunnattu niille, jotka osaavat jo kaikki rallyn aloluokan kylttitehtävät sekä perusasiat rally-tokoon liittyen, joilla on jo valmius kisata, mutta ehkä rohkeus kisaamiseen vielä puuttuu, myös jo kisanneille (EI MES) sopiva ryhmä. Käydään läpi ylempien luokkien (EI MES) kylttitehtäviä/”prepataan” niitä, kurssi toteutetaan koirien tason mukaisesti, ratatreenejä, tekniikkaharjoituksia, häiriöitä
 11. RALLY 3 Jatkokurssi syyskaudella - suunnattu alkeiskurssin käyneille! ma klo 19.30-20.30 ohj. Tanja ja (Ismo) Ruis,
  Kerrataan ALO:n kylttitehtävät ja tutustutaan myös avoimen luokan kylttitehtäviin, tehdään kontakti-, tekniikka- sekä häiriöharjoituksia, ratatreeniä
 12. RALLY 4 Kisavalmiiden/jo kisanneiden jatkoryhmä syyskaudella ma klo 19.30-20.30, ohj. Tanja ja (Ismo) Ruis
  Sopii jo kisanneille (ALO-VOI) tai kisavalmiudet omaavalle koirakolle, jolta puuttuu vielä rohkeus startata. Rally-tokon perusasiat pitää olla tuttuja! Tehdään joka kerralla ratatreeni, hiotaan ”kompastuskiviliikkeitä”, tehdään häiriötreeniä, kisanomaisia treenitilanteita ym. ym. Koirakkokohtainen kurssin toteutustapa

Koulutukset kestävättouko-kesäkuun ja elo-syyskuun. Heinäkuu lomaillaan ja harjoitellaan itsenäisesti. Ilmoittaudu uudestaan ryhmääsi elokuussa, jotta vapautuvat paikat voidaan täyttää.

Koulutusohjaajien vähyyden vuoksi etusijalla ovat palveluskoirakokeisiin oikeutetut rodut., mutta joka vuosi ryhmiin on päässyt kaiken kokoisia ja muotoisia koiria. Kerho ei katso koiraa karvoihin... Kaikenrotuiset koirat ovat kuitenkin tervetulleita kentälle!